This waymark has been archived.
Museum Rotterdam, NL
31U E 601843 N 5753424
Meer dan honderd jaar verzamelde Rotterdamse voorwerpen. More than 100 years items found in the soil of Rotterdam.
Location: Zuid-Holland, Netherlands

NL / BE Historische collectie De kern van Museum Rotterdam is de collectie. Al meer dan honderd jaar verzamelen we veelzijdige Rotterdamse voorwerpen. De teller staat inmiddels op ruim honderdtienduizend collectiestukken, waarvan een steeds groter deel via onze website is te bekijken. In het museum neemt een uitgekiende selectie je mee langs het verleden van de stad. Van ruim tienduizend jaar oude schedelfragmenten gevonden op de Maasvlakte tot historische gevelstenen die zijn gered uit het bombardement, van noeste balken uit de eerste dam in de Rotte tot de laatste high fashion van Rotterdamse modeontwerpers. Voor je ogen zie je Rotterdam en de Rotterdammers veranderen.

Nieuw Rotterdams erfgoed Maar Museum Rotterdam is veel meer dan een stadsmuseum vol historische voorwerpen. Het museum volgt op de voet wat er in Rotterdam leeft en speelt. We gaan de stad in om samen met de bewoners het Rotterdam van nu te ontrafelen. Je ziet het terug in exposities met voorwerpen, foto’s en video’s van hedendaagse Rotterdammers. Deze samenwerking met stadsbewoners om het erfgoed van de toekomst te vinden, te bewaren en te presenteren is uniek in Europa.

UK / US Historical collection The core of Museum Rotterdam is the collection. We have been collecting versatile Rotterdam objects for more than a hundred years. The counter now stands at more than one hundred and ten thousand collection items, an increasing number of which can be viewed via our website. In the museum, a sophisticated selection takes you along the city's past. From more than ten thousand year old skull fragments found on the Maasvlakte to historic facing bricks rescued from the bombardment, from tough beams from the first dam in the Rotte to the latest high fashion by Rotterdam fashion designers. Before your eyes you see Rotterdam and the people of Rotterdam change.

New Rotterdam heritage But Museum Rotterdam is much more than a city museum full of historical objects. The museum closely follows what lives and plays in Rotterdam. We will go into the city to unravel today's Rotterdam together with the residents. You can see it in exhibitions with objects, photos and videos of contemporary Rotterdammers. This collaboration with city residents to find, preserve and present the heritage of the future is unique in Europe.

Theme:
History of 750 years of the city Rotterdam.

Street Address:
MUSEUM ROTTERDAM Rodezand 26 3011 AN Rotterdam

Food Court: no

Gift Shop: yes

Hours of Operation:
Dinsdag t/m zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur Zon- en feestdagen van 11:00 tot 17:00 uur Tijdens landelijke schoolvakanties ook: Maandag open van 10:00 - 17:00 uur Iedere eerste zaterdag van de maand is Museum Rotterdam gratis toegankelijk.

Cost: 9.00 (listed in local currency)

Museum Size: Small