Baggerpomp Zandzuigschip - Rotterdam, NL
31U E 569787 N 5757093
[NL] Een baggerpomp, afkomstig van een baggerschip, gebruikt tijdens de aanleg van de Tweede Maasvlakte. [EN] A dredging pump, originating from a dredger, used during the construction of Maasvlakte 2.
Location: Zuid-Holland, Netherlands

[NL]
Bij het haven informatie centrum Futureland zijn door de baggerbedrijven die voor de aanleg van de Tweede Maasvlakte zand hebben opgespoten een aantal onderdelen van baggerschepen inclusief informatiepanelen geplaatst.
Hier treft u een baggerpomp, afkomstig van het de profielzuiger Den Otter van Boskalis. De baggerpomp bestaat uit een een waaier met schepen die in een pomphuis ronddraait. Door de centrifugaalkracht van de waaier wordt het zand/watermengsel opgezogen van de zeebodem en naar buiten gepompt.

[EN]
At the port information center Futureland, the dredging companies that sprayed up sand for the construction of the Second Maasvlakte have placed a number of dredger parts, including information panels.
Here you will find a dredging pump from Boskalis' profile dredger Den Otter. The dredge pump consists of an impeller with ships that rotates in a pump house. Due to the centrifugal force of the impeller, the sand / water mixture is sucked up from the seabed and pumped out.
Type of Machine: Dredging pump from profile dredger

Year the machine was built: 1978