Skodsbøl Forfyr/Beacon - Denmark
32U E 541086 N 6083130
Skodsbøl forfyr blev etableret i 1896 i den periode hvor Sønderjylland var en del af Tyskland. Skodsbøl Beacon was established in 1896 during the periode where Southern Jutland was part of Germany.
Location: Denmark

Skodsbøl Fyrtårn står placeret midt inde på en mark og man kan derfor ikke komme helt tæt på det, men må nøjes med at betragte det på ca. 100 meters afstand.

"Fyret blev oprettet i 1896 af jern. Det er 8 meter højt og har en fokushøjde på 11 meter. Oprindeligt var det udstyret med et linseapparat og en glødenetsbrænder til sprit. I 1921 skifter man fra sprit til acetone gas og i 1976 skifter man til elektriske lanterner. Forfyrets karakter: ISO W 2s.

Bagfyret står 900 meter inde i landet, nær landsbyen Skodsbøl. Det er en hvis gittermast med rød diamant og har karakteren: ISO W 4s."

Kilde: visitsonderborg.dk

English:
Skodsbøl Beacon is located in the middle of a field and therefore it can only bee looked af from a distance of about 100 meters.

"The lighthouse is from 1895 and built in iron. It is 8 metres high and has a focus height of 11 metres. It was equipped with a lens device and an alcohol burner until 1921, when they switched to acetylene gas. In 1976, it is modernized and electricity and lanterns replaced the acetylene gas. Character: ISO W 2s.

The rear light is situated 900 metres inland, near the village Skodsbøl. It is a white fenced mast with a red diamond and the character: ISO W 4s."
Source: visitsonderborg.com

Flere detaljer på dansk: