Nationalpark Thy - Agger, Danmark
Nationalpark Thy, Danmarks største vildmark... Nationalpark Thy, Denmarks largest wilderness
Location: Denmark

Nationalpark Thy er Danmarks første nationalpark, og blev oprettet i 2007. Området omfatter 24.370 ha og strækker sig over et op til 12 km bredt bælte fra Agger Tange i syd til Hanstholm i nord.
Den vestlige del af Thy er formet af århundreders sandflugt og rummer i dag store nationale og internationale natur- og landskabsværdier i form af kyst, klitter, klitheder, søer og klitplantager. Der er et spændende samspil mellem kulturhistorie og natur, som er en bærende del af ideen om en nationalpark i Thy.
Allerlængst mod syd i nationalparken ligger Agger Tange omgivet af diger og beskyttet af høfder mod Vesterhavet. Mellem digerne er der udstrakte strandenge vekslende med lavvandede laguner, omgivet af rørskove.
Titusinder af fugle slår hvert forår og efterår vejen forbi tangen. Da det er en oplagt plads for rast og fouragering på fuglenes trækrute langs den jyske vestkyst.

(Google Translate)
Thy National Park is Denmark's first national park and was established in 2007. The area comprises 24,370 hectares and extends over a belt up to 12 km from Agger Tange in the south to Hanstholm in the north.
The landscape comprise windy coasts and dune systems, either bare, covered by heaths, meadows or plantations, with a great number of conifers. There is an interesting interaction between cultural history and nature, which is a fundamental part of the idea of a national park in Thy.
To the south lies Agger Tange with beach meadows surrounded by reed beds.
Tens of thousands of birds pass agger Tange each spring and fall. It is a resting place for the birds' migratory route along the west coast of Jutland.

Source: Wikipedia, Nationalparkthy
Park Name: Nationalpark Thy