Aktieselskabet Nordisk Kaffe Kompagni - Odense, Denmark
32U E 588038 N 6140371
Ghost sign Nordisk Kaffe Kompagni - Nordic coffee company - on old brick wall at Adamsgade 7 in Odense, Denmark.
Location: Denmark

Dansk: A/S Nordisk Kaffe-Kompagni var en dansk kaffegrossistvirksomhed og et kaffebrænderi, stiftet 1896 af Hans Chr. Jørgensen fra Beckett & Meyer og P. Carl Petersen, der fra 1908 var selskabets direktør og bestyrelsesformand.

Den stiftende aktiekapital var på 200.000 med en reservefond på 150.000 kr. Den årlige omsætning var i 1906 ca. 3 mio. kr. og samme år var der ca. 70 faste arbejdere og funktionærer og 50-80 periodiske kaffepillersker.

Det nystartede firma blev en af de første virksomheder, der lagde sit hovedsæde og lager i Københavns Frihavn, hvor pakhus og kontorbygning blev tegnet af arkitekt K.A. Ludvigsen, og det nye brænderi opført efter tegning af Valdemar H. Hammer. Firmaets bygninger på nuværende Gittervej, ved siden af Nordisk Fjers tidligere fabriksbygning, findes stadig, men er voldsomt ombyggede.

English: A / S Nordisk Kaffe-Kompagni was a Danish coffee wholesaler and a coffee brewery, founded in 1896 by Hans Chr. Jørgensen from Beckett & Meyer and P. Carl Petersen, who from 1908 was the company's director and chairman of the board.

The founding share capital was 200,000 with a reserve fund of DKK 150,000. The annual turnover in 1906 was approx. 3 million and the same year there were approx. 70 permanent workers and salaried employees and 50-80 periodic coffee pills.

The newly started company became one of the first companies to set up its headquarters and warehouse in Copenhagen's Free Port, where warehouse and office building were designed by architect K.A. Ludvigsen, and the new distillery built after drawing by Valdemar H. Hammer. The company's buildings on current Gittervej, next to the former factory building of Nordisk Feather, are still in existence, but are being rebuilt.
Nearest Ghost Signs