1858 - Dyrehave mølle - Nyborg, Denmark
32U E 612997 N 6129776
Built in 1858. Dyrehave mølle is a dutch windmill type with gallery. From the small hill surrounded by houses there is a beautiful wiew of the southern Nyborg and the Great belt. The Modernisation of the mill is finished in 2021.
Location: Denmark

Dansk: Dyrehave Mølle er en hollandsk gallerimølle. Bygget i 1858. Galleriet er et udendørs gangareal udført i træ, der omkranser hele møllen. Herfra kunne mølleren betjene de store vinger. Der findes også hollandske møller uden galleri. Disse er dog således lavere, fordi mølleren skulle betjene vingerne fra jorden. Med galleriet kunne møllen bygges højere og dermed nemmere fange vinden.

Dyrehave Mølle blev fra start lidt usædvanligt indrettet med hele syv lofter: Øverst selve møllehatten, hvorpå vingerne er fæstnet. Under dette sad støvloftet; så fulgte lorrisloftet, hvor hejseværket sad. Så kværnloftet ovenikøbet i to etager med tre kværne til melproduktion samt en valse. Det er ud for kværnloftet, at galleriet sidder udvendigt på møllen, og gav mølleren mulighed for at betjene vingerne. Endelig kommer broloftet, magasinloftet og til slut halvloftet, hvorfra melsækkene blev hejset ned på vogne, der kunne køre ind og ud via vognporten.

English: Dyrehave mølle is a dutch windmill type with gallery. Built in 1858. From the small hill surrounded by houses there is a beautiful wiew of the southern Nyborg and the Great belt. The Modernisation of the mill is finished in 2021.
Year of construction: 1858