Løve mølle - Høng, Denmark
Location: Denmark

Dansk: Som møllen fremstår i dag kan den føres tilbage til 1881, hvor den blev opført efter at den ældste mølle var brændt. Hvor længe har Løve da haft en mølle? Svaret er lidt uvist, idet nogle hævder, at der i byen engang har ligget en stubmølle. Beviset herfor savnes. Imidlertid er det helt sikkert, at der i 1861 blev bygget en hollandsk vindmølle af galleri-typen her på Kappelsbjerg, en bakke med udsigt over en stor del af det vestsjællandske landskab, ja helt til Storebælt.

English: The beautiful Løve Mølle was built in 1861 on Kappelbjerg in Høng. On a good day you can see the Great belt from here.
Purpose: Milling

Open to the public: yes