Agersø mølle - Agersø, Denmark
32U E 639705 N 6120413
Agersø mølle is a beautiful wind mill on Agersø, a small island in the Great Belt of Denmark. Dutch windmill type with gallery. Located on a small hill by the harbour. It was built in 1892 and grinded flour for the last time in 1959.
Location: Denmark

Dansk: Agersø Mølle er en ottekantet, meget velbevaret hollandsk vindmølle fra 1892 med et galleri eller ”omgang”, som det hedder på fagsproget. Den ligger på en bakke overfor havnen i Agersø og har altid været øens vartegn. Den har tidligere fungeret som sømærke. Fra møllen er der udsigt over Agersø Sund til Stigsnæs.

Agersø Mølle malede korn for sidste gang i 1959. I årene 1984 til 2002 gennemgik møllen en omfattende restaurering, der startede, da Danske Møllers Venner restaurerede møllen i 1984. I 1994 fik møllen et helt nyt sæt vinger, og i 1995 blev et nyt krøjeværk monteret. Møllen fik i 2002 en ny møllesten, nye tænder på hat- og stjernehjul samt nye sejl og vindbrædder på vingerne, og den stod herefter færdigrenoveret.

Purpose: Milling

Open to the public: yes