Brandweer
Hier staat de brandweerkazerne van Hellevoetsluis.
Location: Zuid-Holland, Netherlands

De basis voor de huidige brandweerorganisatie in Hellevoetsluis is gelegd tijdens de gemeentelijke herindeling in 1960. Toen werden de gemeenten Nieuwehoorn, Nieuw-Helvoet en Hellevoetsluis samengevoegd tot één gemeente en werden de drie brandweerkorpsen samengevoegd tot één korps.
Omdat Hellevoetsluis zo enorm hard groeide veranderde ook de plannen en werd er een nieuwe Brandweerkazerne gebouwd, centraal gelegen binnen de gemeente. En daar is de Brandweerkazerne vandaag de dag nog steeds te vinden.
In 2016 heeft er een flinke verbouwing plaatsgevonden. Zowel het dag- als nachtverblijf is verbouwd: de slaapruimtes, de keuken en de kantoor- en vergaderruimte. Tevens is er een nieuw hekwerk om de kazerne geplaatst. Alles is aangepast aan de nieuwste hygiënenormen.

De kazerne is dag en nacht bemand. Overdag is er kantoorpersoneel te vinden. Bovendien zijn er 24 uur per dag 2 repressieleden aanwezig om het Snelle Interventie Voertuig (SIV) te bemannen, welke de eerste linie voor uitrukken vormt. Pas als de uitruk te groot wordt voor de SIV wordt de tankautospuit (TS) gealameerd. De bemanning hiervoor komt op oproepbasis.
De hoogwerker (HW) en hulpverleningsvoertuig (HV) hebben een regiofunctie en kunnen naar alle hoeken van het eiland Voorne worden geroepen.

Momenteel staan er vier voertuigen, te weten:
* Tankautospuit (TS), roepnaam 17-2531
* Hoogwerker (HW), roepnaam 17-2551
* Snelle Interventie Voertuig (SIV), roepnaam 17-2561
* Hulpverleningsvoertuig (HV), roepnaam 17-2571

Brandweer Hellevoetsluis valt onder de veiligheidsregio VRR (Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond), een overheidsorganisatie die namens 15 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening.
Het verzorgingsgebied van de VRR telt 1,2 miljoen inwoners, verspreid over 862 km². Qua inwoneraantal is het de grootste veiligheidsregio van Nederland. Verder huisvest de regio een van de grootste havens ter wereld en de luchthaven Rotterdam – The Hague Airport. In het gebied zijn ook veel (petro)chemische bedrijven gehuisvest. Via de complexe infrastructuur van snelwegen, tunnels, spoorwegen en pijpleidingen worden tal van gevaarlijke stoffen vervoerd.
Paid or Volunteer: Part Paid / Part Volunteer

EMS Involvement: no