Nieuwe Veenmolen, Den Haag, Netherlands
Nieuwe Veenmolen of Boschmolen, Ijsclubpad, Den Haag
Location: Zuid-Holland, Netherlands

NL

Nieuwe Veenmolen of Boschmolen is een poldermolen van het type grondzeiler in Den Haag, Bezuidenhout. De molen uit 1654 ligt naast de spoorlijn Den Haag - Leiden en bemaalde oorspronkelijk de Veen- en Binckhorstpolder samen met de oudere molen De Vlieger in Voorburg. De molen die oorspronkelijk als binnenkruier is gebouwd, is uitgerust met een ijzeren scheprad.

EN

Nieuwe Veenmolen or Boschmolen is a polder mill of the type ground sailor in The Hague, Bezuidenhout. The mill from 1654 is located next to the railway line The Hague - Leiden and originally drained the Veen and Binckhorst polder together with the older mill De Vlieger in Voorburg. The mill, originally built as an interior porter, is equipped with an iron paddle wheel.
Date of Manufacture: 01/01/1654

Purpose: Milling