Monarchs - Wilhelmina, Koningin der Nederlanden (Brielle, NL)
31U E 580146 N 5750803
Een levensgrote afbeelding van Koningin Wilhelmina, gemaakt door een van oorsprong Ierse kunstenares.
Location: Zuid-Holland, Netherlands

Het beeld is geplaatst in het kader van het behoud van cultuur historisch erfgoed in Brielle. Wijlen koningin Wilhelmina is 50 jaar koningin van Nederland geweest en heeft in de Tweede Wereld-oorlog een belangrijke plaats ingenomen en vele Nederlanders tot daden aangezet die tegen de Duitse bezetting gericht waren. Voor heel veel Nederlanders was zij het symbool van de vrijheid.

The statue is placed in the context of the preservation of cultural historical heritage in Brielle. The late Queen Wilhelmina was Queen of the Netherlands for 50 years and took an important place in the Second World War and incited many Dutch people to acts against the German occupation. For many Dutch people it was the symbol of freedom.

Monarch Ranking: King / Queen

Proper Title and Name of Monarch: Wilhelmina Helena Pauline Maria, Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau en Hertogin van Mecklenburg

Country or Empire of Influence: The Netherlands