Brandweer
Hier staat de brandweerkazerne van Brielle.
Location: Zuid-Holland, Netherlands

De brandweerkazerne van Brielle is gebouwd en in gebruik genomen in 1990. Voor dit jaar was de brandweer gevestigd in een pand in de Dijkstraat in Brielle, maar door de uitbreiding van Brielle in de jaren '80 en '90 van de 20e eeuw werd besloten om een nieuw gebouw op een wat centralere plaats te bouwen. Het pand in de Dijkstraat is eind 1990 gesloopt, waarna er nieuwe woonhuizen op de plek zijn gebouwd.

Momenteel staan er twee voertuigen, te weten:

• Tankautospuit (TS), roepnaam 17-2631
  • Haakarmvoertuig (HA), roepnaam 17-9186 met daarop
    Dompelpomp (DP), roepnaam 17-9164
  • Extra specialismen van Brandweer Brielle zijn:

• Oppervlaktereddingen - voor redding van mens en dier in sloten, vijvers, grachten en groot water
  • Meetploeg - voor metingen en onderzoek van gevaarlijke stoffen en stralingen bij calamiteiten
  • Grootwatertransport - voor aanvoer van bluswater over grote afstanden. Standaard ca. 1 km, uitbreidbaar tot ca. 3 km met behulp van extra slangen
  • Ook staat er een reserve-ambulance voor grootschalige calamiteiten.

Brandweer Brielle valt onder de veiligheidsregio VRR (Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond), een overheidsorganisatie die namens 15 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening.
    Het verzorgingsgebied van de VRR telt 1,2 miljoen inwoners, verspreid over 862 km². Qua inwoneraantal is het de grootste veiligheidsregio van Nederland. Verder huisvest de regio een van de grootste havens ter wereld en de luchthaven Rotterdam – The Hague Airport. In het gebied zijn ook veel (petro)chemische bedrijven gehuisvest. Via de complexe infrastructuur van snelwegen, tunnels, spoorwegen en pijpleidingen worden tal van gevaarlijke stoffen vervoerd.

Paid or Volunteer: Volunteer

EMS Involvement: yes