RM: 29914 - De Zwaan - Moriaanshoofd
De Zwaan, Windmolen, Provincialeweg, Kerkwerve, Zeeland
Location: Zeeland, Netherlands

NL

De Zwaan is een windmolen gelegen in het gehucht Moriaanshoofd in de Nederlandse gemeente Schouwen-Duiveland. Deze korenmolen is van het type grondzeiler. De zwarte achthoekige molen is opgericht in 1866 en verving een oudere wipkorenmolen. De molen is vervaardigd in Leerdam

De molen stond de tweede helft van de twintigste eeuw op het punt afgebroken te worden. De molen werd in 2002 gerepareerd en is nu weer in staat om te malen.

EN

De Zwaan is a windmill located in the hamlet of Moriaanshoofd in the Dutch municipality of Schouwen-Duiveland. This flour mill is of the ground sail type. The black octagonal mill was founded in 1866 and replaced an older seesaw mill. The mill is manufactured in Leerdam

The mill was about to be demolished in the second half of the twentieth century. The mill was repaired in 2002 and is now able to grind again.

Bron: (visit link)
Monument Number: 29914