Pozorovatelna / Observation point, Kladno-Krncí, Czechia
33U E 433680 N 5556573
Betonová pozorovatelna v údolí u policejní strelnice Krncí / The concrete observation point in the valley near the police shooting range Krncí
Location: Středočeský kraj, Czechia

CZ: Betonová pozorovatelna v rokli Krncí postavená v 50. letech jako nebojový objekt sloužící pouze k sledování prostoru skrz pruzory. Objekt patrne postavila ceskoslovenská armáda pri príprave uzemí na obranu proti imperialistickému agresorovi, tudíž tehdejšímu nepríteli socialistického režimu. Pozorovatelna má dva pruzory smerem do rokle, vzhledem k umístení toho patrne videt mnoho nebylo. Severne od pozorovatelny je dnešní policejní strelnice.

EN: The concrete observation tower in the Krncí Gorge, built in the 1950s as a non-combat object, used only to monitor space through the openings. The building was probably built by the Czechoslovak army in the preparation of territories to defend against the imperialist aggressor, thus the enemy of the socialist regime at that time. The observation room has two openings towards the gorge, due to the location of it probably could not see much. North of the observation tower is today's police shooting range.
Era: Post WW II

General Comments: