52 - Wiesmes - BE
Point Noeud 52, Signal de Botrange, Weismes, Malmedy
Location: Liège, Belgium

NL

Fietsen in de Oostkantons
Meer dan 1300 km gemarkeerde paden voor dappere fietsers om de Oostkantons in alle vrijheid te ontdekken. Geniet van de verschillende circuits in de vrije natuur! Ontdek alle mogelijkheden van de Ravel en het knooppuntennetwerk.

Vooral de fietstochten op voormalige spoorwegbeddingen op de Vennbahn en de Ravel zijn zeer geliefd. De Vennbahn-fietsroute is een van de langste routes van Europa en leidt over een vlakke route door Duitsland, België en Luxemburg. Verdere ontspanningsmogelijkheden zijn er te vinden in het knooppuntennetwerk in de Hoge Venen. Het 850 km lange netwerk heeft een aantal sportieve uitdagingen in petto voor de sportieve fietsers.

Wie het nog sportiever wil, kan kiezen voor een racefietstocht langs de hoogtekammen en de prachtige panorama’s van de Eifel-Ardennen. Mountainbikers vinden in de Oostkantons ideale trails en een uitgestippeld netwerk van 480 km. De natuurlandschappen aan de Amel, de Our en de Warche zijn bijzonder geschikt voor MTB-tochten. Voor de planning van fietstochten is er een online routeplanner met een App. Op die manier kunnen tochten heel eenvoudig samengesteld worden en zijn ze onderweg nog offline beschikbaar.

Het totale netwerk is uitstekend uitgebouwd en biedt fietsvriendelijke verblijfsplaatsen, fiets- en E-Bike verhuurstations, fietsshuttles en een hersteldienst. Voor een zorgeloze fietsvakantie zijn er all-in fietsarrangementen.

FR

Vélo dans les Cantons de l’Est
Plus de 1300 km de sentiers balisés pour les vélos et VTT pour découvrir les Cantons de l’Est en toute liberté. Profitez des différents circuits en pleine nature ! Découvrez toutes les possibilités de parcours sur les RAVeL et les points-nœuds !

Pédalez sportif à travers bois ou parcourez tranquillement les anciennes lignes de chemins de fer réaménagées en sentiers cyclistes ! Le réseau cyclable permet la découverte de tous les types de paysages de cette région de vacance, allant des vallées pittoresques aux immenses forêts, ou des lacs tranquilles aux paysages sauvages des Hautes Fagnes.

L’ingénieux système des points-nœuds invite à planifier de courtes excursions familiales, des randonnées sportives, des sorties douces et des circuits de plusieurs jours. Les pistes cyclables sur d’anciennes lignes de chemin de fer, les RAVeL, remportent un succès croissant, surtout dans les régions où le relief est accidenté comme dans les Cantons de l’Est.

En effet, là où on ne s’attend qu’à montées et descentes difficiles, ils vous font passer sous les collines par des tunnels et vous feront découvrir les vallées depuis des viaducs, et cela loin de toute circulation routière. Soyez curieux, car, en plus, de nombreux points de vue, lieux d’excursions et terrasses sont faciles à atteindre à vélo.

EN

Cycling in the East Cantons
More than 1300 km of marked trails for brave cyclists to explore the East Cantons in complete freedom. Enjoy the different circuits in the great outdoors! Discover all the possibilities of the Ravel and the node network.

Especially the bike rides on former railway beds on the Vennbahn and the Ravel are very popular. The Vennbahn cycle route is one of the longest routes in Europe and leads over a flat route through Germany, Belgium and Luxembourg. Further relaxation options can be found in the junction network in the High Fens. The 850 km network has a number of sporting challenges in store for the sporting cyclists.

Those who want it even sportier can opt for a racing bike tour along the heights and the beautiful panoramas of the Eifel-Ardennes. Mountain bikers will find ideal trails in the East Cantons and a mapped out network of 480 km. The natural landscapes on the Amel, Our and the Warche are particularly suitable for MTB tours. For planning bicycle tours there is an online route planner with an app. In this way, trips can be easily compiled and are still available offline on the way.

The total network is well developed and offers bicycle-friendly places to stay, bicycle and E-Bike rental stations, bicycle shuttles and a repair service. There are all-in bicycle packages for a carefree cycling holiday.
Node Number: 52

Reachable Nodes: