Holešovice - "Bájecná léta pod psa" - Prague, Czech Republic
A scene from Czech movie Bájecná léta pod psa
Location: Hlavní město Praha, Czechia

The story of an ordinary family living in Czechoslovakia from around 1963 until the Velvet Revolution. Based on the semi-autobiographical novel by Michal Wiewegh.

Genre: Comedy
Site address: Vinarská 418/4, Praha 7-Holešovice
Scene description: Soviet troops are in Prague. It is August 1968 and little Kvido and grandfather Josef go to post flyers where it is written that they are looking for budgies that they flew at night.

=========================================================

Filmové zpracování populárního románu Michala Viewegha vypráví o dobe, kdy nádech ke svobode v ceskoslovenské realite zbortily sovetské tanky a nastalo období spolecenského útlumu a letargie. Tehdejší život zobrazují autor M. Viewegh a režisér P. Nikolaev spolu s herci O. Vetchým a L. Šafránkovou v rolích rodicu a J. Wehrenbergerem v roli jejich syna na malém vzorku rodinné bunky a z pohledu dospívajícího chlapce. I soukromý život je zasažen spolecenskými událostmi, nebot otec po sovetské invazi ztrácí své postavení a rodina se stehuje do malé obce, aby tam, jak se domnívá, spokojene žila. Jenže všude žijí lidé a ti se s daným stavem bud spokojují, profitují na nem nebo jsou jím postiženi. Ruzné príhody, životní zvraty a situace, nahlíženy prizmatem ironickým i nadlehcene humorným, se podarilo tvurcum zobrazit divácky vdecnou formou a film se stal populární stálicí naší obrazovky.
Movie or TV Show: Báječná léta pod psa

Year Released or First Aired: 1,997.00