Sv.Gothard, Semice, CZ
Socha sv.Gotharda v Semicích/Statue of St.Gothard in Semice
Location: Pardubický kraj, Czechia

Vrcholne barokní, autorsky neurcená pískovcová socha sv. Gotharda z r. 1729 (Národní hrebcín v Kladrubech nad Labem, Memorabilien-Buch der Kladruber Expositur, s. (31-32) je jedním z charakteristických historických doplnku areálu Franzenshof a dokladem všeobecné náboženské atmosféry období baroka ve východních Cechách.
Zdroj: (visit link)

Svatý Gothard z Hildesheimu (nekdy také psán jako Gothahardus, Gotardus, Godehardus, Gotthard ci Godehard) (960 Reichersdorf u Niederalteichu, 5. kvetna 1038 Hildesheim), byl biskup z Hildesheimu , patron rádu benediktinu a svetec.
Zdroj: (visit link)
EN
The high Baroque, unspecified sandstone statue of st. Gotharda dating from 1729 (National stud farm in Kladruby nad Labem, Memorabilia-Buch der Kladruber Expositur, p. (31-32) is one of the characteristic historical features of the Franzenshof and a testament to the general religious atmosphere of the Baroque period in East Bohemia.
Source (in Czech): (visit link)

Saint Gotthard (or Godehard) (960 – 4 May 1038 AD; Latin: Gotthardus, Godehardus), also known as Gothard or Godehard the Bishop, was a German bishop venerated as a saint.
Associated Religion(s): Roman Catholic

Statue Location: Semice