Water Tower - Louny, Rícní, Czechia
33U E 415654 N 5579766
Nefunkcní vodojem v Lounech (kapacita 250m3), Rícní ulici // Unfunctional water reservoir in Louny (volume 250m3), Rícní street
Location: Ústecký kraj, Czechia

CZ: Nádrž o objemu 250 m3, vysokou zhruba 36 metru s váhou použité ocele odhadovanou na 70 tun získal stát do vlastnictví po zlikvidovaném státním podniku Masný prumysl Louny, který vodojem vystavel v 80. letech minulého století jako záložní zdroj vody pro svuj provoz. K zamýšlenému úcelu však nebyl nikdy využit a až dosud sloužil jako nosic reklamy.
Vodojem má modrou nohu, cibulovitá nádrž je bílá se dvema cervenými nápisy LEGIOS.

EN: The tank with a volume of 250 m3, about 36 meters high, with a weight of used steel estimated at 70 tons, was acquired by the state after liquidation of the state-owned enterprise Masný prumysl Louny, which built the reservoir in the 1980s as a backup water source for its operation. However, it has never been used for its intended purpose and has so far served as a promoter of advertising.
The water tank has a blue leg, the onion tank is white with two red LEGIOS inscriptions.