Hasicský záchranný sbor Stredoceského kraje - Stanice Slaný
Hasicská stanice ve Slaném. / Fire station in Slaný.
Location: Středočeský kraj, Czechia

CZ: Ve Slaném se zacalo s organizací dobrovolného sboru hasicu v r. 1878. Koncem r. 1938 byla zahájena výstavba nové hasicské zbrojnice. Soucasná hasicská stanice byla vybudována v roce 1985 a má 5 výjezdových vrat. Tým slánských hasicu má 24 clenu, 8 zásahových vozidel (plus další potrebnou techniku) a v roce 2018 se zúcastnil 378 zásahu (požáry - 82, dopravní nehody - 107, plané poplachy - 17, ostatní zásahy - 171). K castým místum kde zasahují slánští hasici patrí dálnice D7.

ENG: The organization of a voluntary fire brigade began in Slaný in 1878. At the end of 1938, the construction of a new fire station started. The current fire station was built in 1985 and has 5 exit gates. The team of firefighters in Slaný has 24 members, 8 emergency vehicles (plus other necessary equipment) and in 2018 participated in 378 hits (fires - 82, traffic accidents - 107, false alarms - 17, other interventions - 171). The D7 highway is one of the most frequent places where firefighters from Slaný are involved.
Paid or Volunteer: Paid

EMS Involvement: no