Waalse kerk (Arnhem) - Netherlands
Location: Gelderland, Netherlands

Source:
Waalse kerk (Arnhem). (2015, november 8). Wikipedia, de vrije encyclopedie. Opgehaald 14:51, november 8, 2015 van (visit link)
:
"De Waalse Kerk Arnhem, of Agnietenkapel, is een kerk uit het begin van de 15e eeuw en het enige overblijfsel van het Agnietenklooster, het nonnenklooster van de franciscaanse zusterorde van de heilige Agnes. Het gebouw is in gotische stijl en is een Rijksmonument.

In 1636 stierf het klooster uit en werden de gebouwen bij het St. Catharina Gasthuis gevoegd. Sinds 1751 is de kerk in gebruik van de Waals-Hervormde Gemeente. In 1860 kocht de Waals-Hervormde Gemeente het gebouw en vond er een verbouwing plaats onder leiding van architect Lucas Hermanus Eberson, waarbij onder meer de tussenverdieping verdween.

De kerk raakte ernstig beschadigd in september 1944 tijdens een bombardement in de Slag om Arnhem. Het gebouw werd gerestaureerd in 1950-1952 en kreeg daarbij een nieuwe voorgevel in traditionalistische stijl. "

EN (Translation):
"The Waalse Kerk Arnhem, or Agnietenkapel, is a church from the beginning of the 15th century and the only remnant of the Agnietenklooster, the nunnery of the Franciscan sister order of Saint Agnes. The building is in Gothic style and is a National Monument.

In 1636, the monastery died out and the buildings were added to the St. Catherine's Hospital. Since 1751 the church is in use of the Walloon Reformed Congregation. In 1860 the Walloon Reformed Congregation bought the building and a renovation took place under the direction of architect Lucas Hermanus Eberson, where among other things the mezzanine floor disappeared.

The church was seriously damaged in September 1944 during a bombardment in the Battle of Arnhem. The building was restored in 1950-1952 and received a new facade in traditionalistic style.