Historic Centre - "The Affair of the Necklace" - Kutná Hora, Czech Republic
A scene from USA movie The Affair of the Necklace
Location: Středočeský kraj, Czechia

In pre-Revolutionary France, a young aristocratic woman left penniless by the political unrest in the country, must avenge her family's fall from grace by scheming to steal a priceless necklace.

Genre: Crime
Site address: Barborská 11, Kutná Hora
Scene description: The queen goes in a carriage down the street.

=========================================================

Príbeh o rafinované a krásné šlechticne Jeanne de la Motte Valois, o intrikách na královském dvore, o lásce a vášni k druhému pohlaví, ztracené stavovské cti, ale také o nádherných šatech a briliantových špercích, které probouzely nebývalé touhy a mohly se stát oslnujícími aktéry spletitých príbehu, z nichž ten o náhrdelníku byl skutecný a zacal takto: Milované díte hrabete a hrabenky z Valois, malá Jeanne, si žila jako v bavlnce až do chvíle, kdy do jejich domu prišli vojáci a krute zabili hrabete, jenž si dovolil oponovat králi Ludvíku XVI. Zabavili rodine majetek. Truchlící hrabenka, která navíc byla v jiném stavu, smutek neprežila. Dospelá Jeanne si pak umínila získat cest a dobré jméno rodiny zpet. Jejím pomocníkem se stává kardinál de Rohan a klícem k navrácení cti briliantový náhrdelník.
Movie or TV Show: The Affair of the Necklace

Year Released or First Aired: 2,001.00