Steenbos Kapel, 's Gravenvoeren, Limburg, Belgium
Location: Limburg, Belgium

NL

Steenboskapel is een bidkapel in de gemeente Voeren en werd ca. 1850 gebouwd met gebruik van onder andere spolia van de aldaar opgegraven Romeinse villa. Langs de kapel loopt de weg Steenbos die gelegen is op de plaats waar in de Romeinse tijd ook reeds een weg lag. Verder naar het westen komt de boom langs de Nagelboom van 's-Gravenvoeren.

Ze wordt onderhouden door de Stichting Kruisen en Kapellen van 's-Gravenvoeren.

Ze wordt gewaardeerd als een element in de studie van het wedergebruik van Romeinse spolia in jongere gebouwen.

EN

Steenboskapel is a prayer chapel in the municipality of Voeren and was built around 1850 using, among others, spolia of the Roman villa that was excavated there. Along the chapel is the road Steenbos which is located on the place where in Roman times there was already a road. Further west, the tree passes the Nagelboom van 's-Gravenvoeren.

It is maintained by the Crosses and Chapels of 's-Gravenvoeren Foundation.

It is valued as an element in the study of the reuse of Roman spolia in younger buildings.