Stark varhany z kostela sv. Františka z Assisi - Praha
33U E 458074 N 5548380
Tento krásný historický varhany, který je viditelný na plošine, je dílem slavné ceské osobnosti Abraham Stark Loket v roce 1688. Barokní nástroj je mimorádne umísten napravo od oltáre pro lepší akustiku. Behem desetiletí nedošlo k zásadní zmene.
Location: Hlavní město Praha, Czechia

V roce 1799 ho v Praze opravil Johann Joseph Roth.
V roce 1939 udržoval rozhovor Jan TUCEK z Kutné Hory.
V letech 1995 a 1996 Paul a Doub Doubek Pribyslav obnovili telo témer v puvodním stavu.

První oktáva je zlomená oktáva.
Další funkce:
14 her - 2 manuály s 45 poznámkami a pedálovou deskou s 18 poznámkami.
Mechanický prenos klícu a her
Spojka: II / I se zásuvkou
Mesotonický temperament

Tento kostel se otevírá pouze behem varhanních koncertu, které se konají na konci dne. Lístky lze zakoupit prímo z webu. Intimní atmosféra této historické církve, stejne jako druhá nejstarší pražská instituce, nabízí výjimecný zážitek. Poslechnete si klasické písne a písne ceských umelcu, operních sólistu a ucitelu Akademie múzických umení a divadla. Ponorte se do této mýtické a kouzelné atmosféry díky hlubokým zvukum spojeným s instrumentálními a vokálními sólisty.

Stavba kostela sv. Františka z Assisi ve starém meste pochází z konce sedmnáctého století. Interiér budovy je bohate vyzdoben v barokním stylu. V roce 1688 posvátný arcibiskup pražský arcibiskup na pocest sv. Františka z Assisi predstavil tento kostel krásné fresky vcetne záverecného úsudku slavného barokního malíre Prahy Václava Reina Laurence. V roce 2017 byla renovace interiéru duležitá: pripravte se na intenzivní hudební a architektonické zážitky!
Nearest Musical Instruments