No. 1467, Rozhledna Kralovec - Valašské Klobouky, Czech Republic
Kralovec Look-Out
Location: Zlínský kraj, Czechia

EN
Wooden construction, 22 metres high, built in 2006 and provides an exquisite view of the surrounding panorama of the White Carpathian Mountains.

CZ
Celorocne prístupná rozhledna na vrcholu Královec (655 m n.m.). Celková výška rozhledny je 22 metru, vyhlídková plošina je ve výšce 18 metru.
Výhled: mesto Valašské Klobouky, Vizovické vrchy, CHKO Bílé Karpaty, krajina Valašska, Javorníky

Originální 21,5 metru vysoká drevená konstrukce se od podzimu roku 2006 tycí na vrchu Královec (655 m) východne od mestecka Valašské Klobouky na Zlínsku. Jedná se o místo, kde stávala turistická chata a rozhledna v podobe triangulacní veže již od 20. let minulého století. Obe stavby zanikly pravdepodobne po druhé svetové válce.

Výstavbu soucasné rozhledny inicioval jednatel Mestských Lesu Valašské Klobouky, s.r.o. pan Otakar Rosulek spolecne s místní radnicí. Ta nechala projekt zrealizovat v rámci projektu "Poznej krajinu Bílých-Bielych Karpat" a na výstavbu veže poskytnula modrínové drevo vytežené ze svých lesu. Stavebních prací se ujali tesari z firmy Pukýš Drevostavby s.r.o., Strelná - Horní Lidec, kterí využili svých zkušeností z predešlého projektu výstavby rozhledny na Cubove kopci u Francovy Lhoty. Návrh vypracoval ing. Antonín Závada z firmy Arstav z Valašského Mezirící,

Rating: