Skalka - North-East Bohemia, Czech Republic
Skalka Chateau
Location: Královéhradecký kraj, Czechia

Baroque Chateau Skalka is located in the village of the same name, situated between Dobruška and Solnice. The castle was built today in the first half of the 18th century, when it was built on the site of an older medieval mansion, which was associated with the families of Ostrovsky from Skalka and Mladot from Solopysk.

=========================================================

Na základech puvodního renesancního sídla zahájil v roce 1738 Antonín Josef Mladota výstavbu nového barokního zámku. V polovine 18. století pak bylo upraveno prucelí v rokokovém stylu. Soucasne vznikla i zámecká kaple sv. Jana Nepomuckého.

Koncem 18. století zámek získali Colloredo-Mansfeldové a stal se sídlem správce hospodárského dvora a pozdeji dalších nájemcu. V soucasnosti je zámek v soukromém vlastnictví a verejnosti neprístupný.

Je to podélná patrová budova s rizality na delších stranách, na severním konci zakoncená mohutnou kaplí. Kolem se rozkládá zámecký park.
Accessibility: No access- Private

Condition: Partly ruined