Sint Servatiuskerk, Sluizen
31U E 678476 N 5626858
Sint Servatiuskerk, Sluizen,Tongeren, Limburg, Belgium Chronogram "Me saCraVIt epIsCopUs VICtor JosephUs DoUtreLoUX" verwijst naar het jaartal 1894 en betekent: "Ik werd gewijd door bisschop Victor Josephus Doutreloux".
Location: Limburg, Belgium

NL

De Sint-Servatiuskerk in Sluizen in de Belgische gemeente Tongeren in de provincie Limburg. De kerk ligt op een kerkheuvel aan de Viséweg en wordt omgeven door een ommuurd kerkhof.

De kerk is de parochiekerk van het dorp en is gewijd aan Sint-Servatius.

Uit 12e en/of 13e eeuw stamde de oorspronkelijke kerk van Sluizen. Deze kerk was opgetrokken in Rijn-Maaslandse stijl. Alleen de toren en de onderbouw van het koor bleven daarvan nog bewaard.

In de 17e eeuw werden de middenbeuk en zijbeuken gebouwd.

In 1865-1870 werd de kerk herbouwd met behoud van het oorspronkelijk grondplan.

EN

The St. Servatius Church in Sluizen in the Belgian municipality of Tongeren in the province of Limburg. The church is situated on a church hill on the Viséweg and is surrounded by a walled cemetery.

The church is the parish church of the village and is dedicated to St. Servatius.

The original church of Sluizen originated from the 12th and / or 13th century. This church was built in Rhine-Maasland style. Only the tower and the substructure of the choir are still preserved.

In the 17th century the central aisle and side aisles were built.

In 1865-1870 the church was rebuilt while retaining the original ground plan.

FR

L'église St. Servatius à Sluizen dans la commune de Tongeren dans la province du Limbourg. L'église est située sur une colline sur le Viséweg et est entourée d'un cimetière.

L'église est l'église paroissiale du village et est dédiée à Saint-Servais.

L'église originale de Sluizen est originaire du 12ème et / ou 13ème siècle. Cette église a été construite dans le style Rhin-Maasland. Seule la tour et la sous-structure du chœur sont encore conservées.

Au XVIIe siècle, l'allée centrale et les bas-côtés ont été construits.

En 1865-1870, l'église a été reconstruite tout en conservant le plan d'origine.