(former) Station De Kwakel (NL)
Former railway station of the line Aalsmeer-Nieuwersluis-Loenen (closed in 1935)
Location: Noord-Holland, Netherlands

Station De Kwakel is een voormalige spoorweghalte bij de plaats De Kwakel aan de spoorlijn: Aalsmeer-Nieuwersluis-Loenen. De halte werd geopend op 1 juli 1914 en gesloten op 15 mei 1935.

Stationsgebouw en wachterswoningen
Het stationsgebouw stamt uit 1911 en staat er tegenwoordig nog steeds. Het werd gebouwd naar stationstype: HESM III.

Wachterswoningen 41A en B staan 2.9km verderop aan de Zwarteweg (voorheen Middelweg) in Aalsmeer en nummer 42 staat 1.8km verder, dit was de stopplaats / wachterswoning aan de Legmeerdijk. Beide zijn gebouwd in 1916.

Beste bezoeker van dit WM, let alstublieft op het volgende.
Ik besteed liefdevolle aandacht aan mijn Waymarks daarom komen 'visits' zonder een originele foto in aanmerking om te worden verwijderd.
Een paar regels over je bezoek wordt altijd gewaardeerd.
Dear visitor of this WM, please take notice of the following:
I put effort in my waymarks and therefore visits without an original photo are subject for deletion. A few lines about your visit is highly appreciated.
Is the station/depot currently used for railroad purposes?: No

Is the station/depot open to the public?: No