Torre de Campanitx, Ibiza, Spain
31S E 380463 N 4321519
Coastal defence tower, also known as the Torre d'en Valls, built during the second half of the 18th century. The tower is also known as the Torre d'en Valls.
Location: Islas Baleares, Spain

The Torre d'en Valls (or Tower of Campanitx) is a tower of artillery defense to the municipi of Santa Eulària des Riu, on the island of Ibiza. The tower has a lookoutsector between Punta Grossa and Cap Roig.
Built during the second period of the eighteenth century (the original dates from 1763), as part of a global defense plan. The tower worked to be principally defensive against the pirates and the marauders (who try to steal wealth from l'illa d'Eivissa). It also had protection function for the people living nearby. When the pirates came they seek shelter in the tower.

es:

La Torre d'en Valls (o torre de Campanitx)[1] és una torre de defensa artillera al municipi de Santa Eulària des Riu, a l'illa d'Eivissa. Des de la seva terrassa es domina el sector de costa comprès entre Punta Grossa i el Cap Roig, a més de Tagomago. Es troba protegida arran de la Declaració genèrica del Decret de 22 d'abril de 1949, i la Llei 16/1985 sobre el Patrimoni Històric Espanyol.

De cos rodó s'aixeca sobre la base que s'adapta a les irregularitats del terreny. Originalment l'aparell de la torre estava format per pedres de mitjana grandària reforçades amb morter. El seu interior es distribuïx en planta baixa, primer pis i terrassa. La planta baixa es divideix en dues meitats, una massissa i l'altra subdividida en dues parts: el polvorí, que compta amb dos respiradors, i el dipòsit de queviures, en el qual es troba l'escala que dóna accés a la planta principal. La planta principal està formada per una única sala volta. En ella es troben l'entrada, una tronera en l'extrem oposat i l'escala d'accés a la terrassa, a més de l'escala d'accés des de la planta baixa. En la terrassa hi ha dues espitlleres que dominen el camí d'accés a la torre i l'estreta escala de caragol que comunica amb la primera planta. En l'exterior de la caseta, la terrassa disposa d'un parapet corregut.
Difficulty:

Opening times and fees: