Statue of Peace / Rauhanpatsas - Ehrenströmintie - Helsinki, Finland
Statue of Peace / Rauhanpatsas. A bronze female figure representing the spirit of peace returning after a war with a new, peaceful heart. Sculptor Essi Renvall, 1968.
Location: Finland

"The origins of this sculpture are well explained by the text inscribed in it in Finnish, Swedish and Russian: "Tämän rauhanpatsaan pystytti Suomen kansa rauhanomaisen rinnakkaiselon ja Suomen ja Neuvostoliiton ystävyyden vertauskuvaksi 6.4.1968." (This statue of peace was erected by the people of Finland as a symbol of the peaceful coexistence and friendship of Finland and the Soviet Union; April 6, 1968).

Essi Renvall (1911-1979) has said that the statue's female figure is the spirit of peace returning after a war with a new, peaceful heart. The bronze work is 5,35 metres high and its red granite pedestal 3 metres high.

The work belongs to the collections of the Helsinki Art Museum."

SOURCE - (visit link)

"Ester ”Essi” Renvall (née Lähde; 3 October 1911 Oulu, Finland – 18 October 1979 Helsinki, Finland) was a Finnish sculptor. She studied in Suomen Taideyhdistyksen piirustuskoulu 1930-1932. Her works were in public exhibition for the first time in 1933.

Her best known works include busts of women and children. She also made portraits of famous people, including presidents Kaarlo Juho Ståhlberg, Risto Ryti, J.K. Paasikivi and Urho Kekkonen.

Renvall was one of the first female sculptors in Finland to get commissioned public works, and to make living for herself and her family by her artistic work. Publishing house WSOY commissioned a series of busts of their leading writers, such as Mika Waltari and Saima Harmaja."

Suomi -
"Rauhanpatsaan synnystä kertoo hyvin siinä oleva suomen-, ruotsin- ja venäjänkielinen teksti:

Vuonna 1968 tuli kuluneeksi 20 vuotta Suomen ja Neuvostoliiton ystävyys, yhteistyö- ja avunantosopimuksen solmimisesta ja muistopatsaan paljastus kuului YYA-sopimuksen vuosipäiväjuhlallisuuksiin. Patsastoimikunnan puheenjohtajana oli Ahti Karjalainen, yksi 1970-luvun keskeisimmistä poliitikoista. Muistomerkki rahoitettiin valtakunnallisella keräyksellä, johon osallistui myös valtiovalta ja lukuisia kuntia. Neuvostoliitto lahjoitti veistoksen pronssin; Helsingin kaupunki kustansi veistoksen jalustan, pystytyksen ja ympäristötyöt. Teos kuuluu HAM Helsingin taidemuseon kokoelmiin.

Essi Renvall (1911-1979) on kertonut, että Rauhanpatsaan naisfiguuri on rauhan henki, joka sodan jälkeen palaa uuden rauhanomaisen sydämen saatuaan uudistuneena maan päälle. Veistoksen pronssinen naisfiguuri on 5,35 m korkea ja Vehmaan punaista graniittia olevan jalustan mitat ovat 1,5 x 1,5 x 3 m.

Essi Renvall oli syntyjään oululainen kuvanveistäjä, joka tuli tunnetuksi erityisesti lapsi- ja kirjailijamuotokuvistaan. Vuosina 1933-1943 taiteilija oli naimisissa kuvanveistäjä Ben Renvallin kanssa. Suomen Taideyhdistyksen piirustuskoulussa opiskellut Essi Renvall on Eila Hiltusen ohella yksi merkittävimmistä naiskuvanveistäjistämme."

LÄHDE - (visit link)

"Ester ”Essi” Renvall (o.s. Lähde; 3. lokakuuta 1911 Oulu – 18. lokakuuta 1979 Helsinki) oli suomalainen kuvanveistäjä.

Ester Lähde syntyi Oulussa, jossa hän myös vietti lapsuusvuotensa. Isä oli nahkurimestari ja äiti ompelija. Hän muutti perheensä mukana Tampereelle ollessaan kymmenvuotias. Hän opiskeli vuodet 1930–1932 Suomen Taideyhdistyksen piirustuskoulussa. Koulussa hän tapasi tulevan aviomiehensä Ben Renvallin. Avioliitto kesti vuodet 1933–1943, jolloin Essi Renvall halusi eron miehestään.

Essi Renvall debytoi vuonna 1933 ja hän sai kiitosta herkkänä lapsikuvaajana. Hän oli kuitenkin ansiotyössä mainospiirtäjänä, mikä viivytti ensimmäisen yksityisnäyttelyn syntyä. Kun se toteutui vuonna 1942, sai taiteilija WSOY:ltä tilauksen kolmestakymmenestä kirjailijamuotokuvasta. Näiden onnistuminen taas johti uusiin tilauksiin. Sodan jälkeen Renvall sai tehdäkseen monia monumentaalitöitä, kuten Uuno Kailaan patsas Heinolaan. Tunnetuin monumentaalityö on kuitenkin Rauhanpatsas (1968) Helsingin Eteläsatamassa.

Essi Renvall kuoli vuonna 1979. Hänet on haudattu Hietaniemen hautausmaan Taiteilijainmäelle.

Valokuvaaja Simo Rista on hänen poikansa."

Text on Monument/Memorial Sign or Plaque:
tämän rauhanpatsaan pystytti suomen kansa rauhanomaisen rinnakkaiselon ja suomen ja neuvostoliiton ystävyyden vertauskuvaksi 6.4.1968. denna fredsstaty restes av finlands folk som en symbol för den fredliga samlevnaden och vänskapen mellan finland och sovjetunionen 6.4.1968 этот монумент мира возавигнут 6.4.1968 г. народом финляндии как симбол мирного сосуществования и дружбы между финляндией и ссср