Liberec - North Bohemia, Czech Republic
Liberec Chateau
Location: Liberecký kraj, Czechia

The chateau in Liberec was built in the Renaissance style. The construction was completed in 1587. The valuable Renaissance chapel built at the beginning of the 17th century is well-preserved.

The chateau has been renovated and is not accessible to the public but it is an important dominant element of the centre of the city

=========================================================

Liberecký zámek byl vybudován v renesancním slohu, stavba byla dokoncena v roce 1587. V zámku se dochovala vzácná renesancní kaple z pocátku 17. století.

Puvodní jednoduchou renesancní stavbu nechali postavit bratri Kryštof a Melichar z Redernu již v letech 1582 - 87, a tak zámek zároven patril mezi první zdené budovy ve meste. Dnešní podobu však získal až díky nekolika prestavbám, které zapocaly po nicivém požáru v roce 1615. Tehdy byla na popud majitelky panství Kateriny z Redernu k zámku pristavena kaple a Nosticovské krídlo podle návrhu Jana Arkana ze Žitavy.
Accessibility: No access- Private

Condition: Intact