Kaple sv. Prokopa, Otvovice, Czechia
33U E 447826 N 5562491
[CZ] Rímsko-katolická kaple z r. 1846, Otvovice, okres Kladno [ENG] Roman-catholic waychapel from 1846, Otvovice, Kladno district
Location: Středočeský kraj, Czechia

[CZ]
Kaple se nachází v centru obce Otvovice, na vyvýšeném míste vlevo od hlavní silnice ve smeru na Kralupy. Jedná se o pseudogotickou obdélnou stavbu, která byla postavena v roce 1846. Puvodní zvony byly konfiskovány behem 1. svetové války. Po válce byla kaplicka opatrena novým zvonem, který byl odlitý roku 1921. Pocátkem 90. let 20. století byla zchátralá kaple opravena. Soucasný vzhled kaple je výsledkem poslední renovace z roku 2007, která byla financována z dobrovolné sbírky místních obcanu a z výtežku beneficního koncertu místní rodacky, zpevacky Lucie Bílé (vlastním jménem Hana Zanáková). Panství popové zpevacky se nachází prímo naproti kapli. Je to velká novostavba c.p. 44, v kopci naproti Obecné škole.

[ENG]
The chapel is located in the center of Otvovice village, on the elevated position to the left of the main road in the direction to Kralupy city. It is a pseudo-gothic rectangular building that was built in 1846. The original bells were confiscated during the WW I. After the war, the chapel was equipped with a new bell, which was cast in 1921. In the early 1990s, the ruined chapel was repaired. The present look of the chapel is the result of the last renovation in 2007, which was funded by a volunteer collection of local citizens and by the money of a benefit concert of local native singer Lucie Bílá (her own name is Hana Zanáková). The estate of the pop singer is located directly opposite the chapel. It is a large new building No. 44, in a hill opposite the General school.