Consulaat van Genua en woning van de consul (Consulat de Gênes et siège du consul) - Brugge, Belgium
31U E 515638 N 5673326
[NL] Het consulaat van Genua is beschermd voor het algemeen belang dat wordt gevormd door zijn historische en artistieke waarde. [EN] The Consulate of Genoa is protected for the general interest formed by its historical and artistic value. [FR] Le consulat de Gênes est protégé pour l'intérêt général formé par sa valeur historique et artistique.
Location: West-Vlaanderen, Belgium

Hoekgebouw aan de Grauwwerkersstraat daterend uit 1399 met het consuls huis in Genua, gebouwd in 1441. Het complex was leeg na het vertrek van de Genuese in 1551. Van 1578 tot 1750: gebruikt door de vervallen wevers van Hondschote.

Dan verschillende functies; onder andere beweerd door de Engelse en Franse troepen. Verkocht in 1782 en daarna gebruikt als een hostel, estaminet, bioscoop, dance hall en sinds 1978, plaats van tentoonstelling en vergadering van een bankinstelling.

Sinds mei 2008 in dit gebouw het museum van de friet (Frietmuseum) werd geopend, heeft dit museum de reputatie dat het de enige ter wereld is die zich toelegt op de geschiedenis van aardappel en friet.