Smichov - "Harmonika" - Prague, Czech Republic
A scene from Czechoslovak movie Harmonika
Location: Hlavní město Praha, Czechia

The film takes place during the economic crisis of the 1930s. The crisis also affects the owners of the coal mine who are forced to close it. Then the miners will come to work, including Pavelka's father. Now, his clever son, Pepik, has to take care of his livelihood...

Genre: Comedy
Site address: Dienzenhoferovy sady, Praha 5 - Smíchov
Scene description: Elsa goes along the street with the bar manager.

=========================================================

Film se odehrává v dobe hospodárské krize v tricátých letech minulého století. Krize doléhá i na majitele uhelného dolu, kterí jsou nuceni ho uzavrít. Tak prijdou horníci o práci, mezi nimi otec Pavelka živící celou rodinu. Nyní se o obživu musí starat jeho šikovný syn Pepík. Hraje na harmoniku po barech, na dvorcích a bere každou príležitostnou práci. Sní o nové harmonice vykládané perletí, ale zatím na ní nemá potrebné peníze. Pri jedné nocní práci, pri které mají tajne znicit prošlé potravinové konzervy, je težce zranen. Do dolu prichází mladý pokrokový inženýr, který se snaží presvedcit nezamestnané horníky, aby se snažili obnovit težbu. Verí, že ložiska uhlí ješte nejsou vycerpána, a že lze v dole znovu zacít pracovat. Mzdu ani potraviny pro hladové rodiny horníku však nemuže zarucit.
Movie or TV Show: Harmonika

Year Released or First Aired: 1,937.00