Nove Mesto - "Bájecná léta pod psa" - Prague, Czech Republic
A scene from Czech movie Bájecná léta pod psa
Location: Hlavní město Praha, Czechia

The story of an ordinary family living in Czechoslovakia from around 1963 until the Velvet Revolution. Based on the semi-autobiographical novel by Michal Wiewegh.

Genre: Comedy
Site address: Politických veznu 7, Praha-Nové Mesto
Scene description: Kvid's father leaves the office

=========================================================

Filmové zpracování populárního románu Michala Viewegha vypráví o dobe, kdy nádech ke svobode v ceskoslovenské realite zbortily sovetské tanky a nastalo období spolecenského útlumu a letargie. Tehdejší život zobrazují autor M. Viewegh a režisér P. Nikolaev spolu s herci O. Vetchým a L. Šafránkovou v rolích rodicu a J. Wehrenbergerem v roli jejich syna na malém vzorku rodinné bunky a z pohledu dospívajícího chlapce. I soukromý život je zasažen spolecenskými událostmi, nebot otec po sovetské invazi ztrácí své postavení a rodina se stehuje do malé obce, aby tam, jak se domnívá, spokojene žila. Jenže všude žijí lidé a ti se s daným stavem bud spokojují, profitují na nem nebo jsou jím postiženi. Ruzné príhody, životní zvraty a situace, nahlíženy prizmatem ironickým i nadlehcene humorným, se podarilo tvurcum zobrazit divácky vdecnou formou a film se stal populární stálicí naší obrazovky.
Movie or TV Show: Báječná léta pod psa

Year Released or First Aired: 1,997.00