Burgerhuis gedateerd 1651/1946 - Sint-Truiden - Limburg
31U E 654062 N 5631560
Gerestaureerd breedhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen), gedateerd 1651/ 1946 // Restored broad house of three bays and three storeys under saddle roof (mechanical tiles), dated 1651/1946
Location: Limburg, Belgium

Source: (visit link) :

[NL]

"Gerestaureerd breedhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen), gedateerd 1651/ 1946 op het boogveld der bovenvenster; de gevel werd waarschijnlijk in de 18de eeuw (?) met een halve bouwlaag verhoogd.

Bakstenen lijstgevel afgelijnd met geblokte kalkstenen hoekbanden; kalkstenen kordons. Drie gekoppelde, getoogde vensters in rechthoekige, geblokte omlijstingen van kalksteen voorzien van licht uitspringende, trapezoïdale sluitstenen met korte druiplijst; de doorlopende posten zomen de panelen op de borstweringen af. De bovenverdieping is voorzien van een rechthoekig venster met afgeronde hoeken, gevat in een geblokte kalkstenen omlijsting met boogvormig fronton, en geflankeerd door twee blinde oculi in een rechthoekige kalkstenen omlijsting met sluitsteen. De benedenverdieping is aangepast, doch boven de puibalk zijn de van sluitsteen voorziene lateien van de vroegere muuropeningen zichtbaar. Zijgevels met aandaken."

[EN]

"Restored broad house of three bays and three storeys under saddle roof (mechanical tiles), dated 1651/1946 on the arch of the top window; the facade was probably raised by half a storey in the 18th century (?).

Brick framed gable facade delineated with chequered limestone corner strips; limestone cords. Three linked, eye-catched windows in rectangular, blocked frames of limestone with slightly protruding, trapezoidal locking stones with short dripping edge; the continuous posts hemming the panels onto the parapets. The upper floor is provided with a rectangular window with rounded corners, set in a framed limestone frame with an arch-shaped front barrel, and flanked by two blind oculi in a rectangular limestone frame with keystone. The ground floor has been adjusted, but above the puibar the keystone lintels of the former wall openings are visible. Side facades with roofs.

Translated with (visit link)
Adresse/Adres/Adresses/Address: