Byvala tovarna na piana Dalibor, Zakolany, CZ
33U E 446411 N 5560870
[CZ] Puvodní nápis na zdi zaniklé továrny na piána Dalibor, Zákolany, okres Kladno [ENG] Original inscription on the wall of the former Dalibor piano factory, Zákolany, Kladno district
Location: Středočeský kraj, Czechia

[CZ]
Budova bývalé továrny na výrobu klavíru zn. Dalibor stojí uprostred obce mezi železnicní tratí do Kladna a silnicemi do Kladna a Kralup nad Vltavou. Byla postavena kolem roku 1910. Od roku 1913 byl jediným vlastníkem továrny pan Václav Duda a jeho firma nesla název Továrna na pianina a piana Dalibor, s. r. o. K nejvetšímu rozvoji došlo ve dvacátých letech 20. století, kdy byla otevrena také prodejna klavíru v Praze v Kremencove ulici. V pozdejších letech se továrna stala soucástí podniku Ceskoslovenské hudební nástroje Hradec Králové a vyrábely se zde také jiné znacky, napr. Scholze, Förster. Výroba skoncila v roce 1985.

[ENG]
The building of the former Dalibor piano factory stands in the middle of the village between the railway line to Kladno and the roads to Kladno and Kralupy nad Vltavou. It was built around 1910. Since 1913 the sole owner of the factory was Mr. Václav Duda and the company was named Piano Dalibor, Ltd. The biggest development took place in the 1920s when the piano shop in Prague, in Kremencova street was opened. In the later years, the factory became part of the Czechoslovak Musical Instruments Hradec Králové company and other brands such as Scholze, Förster were also produced there. Production ended in 1985.
Nearest Ghost Signs