Reformed Church, Copenhagen - Denmark
33U E 347553 N 6173556
Den Reformerte Kirke i København blev bygget i 1689 i Hollandsk barok stil. The Reformed Church in Copenhagen was built in 1689 in Dutch Baroque style.
Location: Denmark

"Bygningen formodes at være tegnet af hollænderen Hendrick Brockham i nederlandsk barok med joniske pilastre. Bygningen har en rektangulær grundplan med en svagt fremspringende midterrisalit på forsiden mod Gothersgade. Det sorte tegltag er fuldvalmet og opskalket og prydes af en kobberbeklædt tagrytter i to stokværk med kirkens klokker. Forbilledet i Amsterdam har to pulpituretager og orglet ovenpå prædikestolen men også en skranke foran. Den oprindelige franske kirkegård til højre for indgangen har 15 gravsten tilbage, den tyske til venstre ikke nogen, mens den fælles urtegård bagved har fire gravsteder, herunder viceadmiral Olfert Fischers og konditor Jacob Minis. Olfert Fischer blev mindet i Reformert Kirke med uropførelsen af Frederik Magles komposition Håbet i anledning af 200-året for slaget på Reden i 2001."
Kilde: wikipedia.dk

"The church is built in red brick and designed in the Dutch Baroque style. It has a rectangular floor plan with a slightly progressing median risalit on the facade toward Gothersgade, decorated with Ionic pilasters and a triangular pediment. Above the entrance there is a cartouche with the monograms of Christian V and Charlotte Amalie and an inscription from Isaiah 2.3.
The hipped roof with black tiles is topped by a copper-clad flèche with two lanterns which rises 13.5 metres above the roof. It was added in 1731 in connection with the rebuilding after the fire."
Source: wikiepdia.org
Style: Baroque