Rozhledna na Pekelném kopci
Rozhledna s nádherným výhledem na Pekelném kopci, za dobrého pocasí jsou viditelné i Alpy.
Location: Kraj Vysočina, Czechia

V léte 2014 byla na vrcholu postavena rozhledna. Konstrukce je drevená (modrínové drevo) s kovovými prvky. Architekt, Pavel Jura, který rozhlednu navrhoval, se nechal inspirovat historií mesta Trebíce, predevším architektonického ztvárnení baziliky sv. Prokopa a Davidovou hvezdou, která zase symbolizuje židovské osídlení mesta. Samotná stavba pak architektonicky spojuje krestanství s židovstvím.

Výška: 26,5 m

Výhledy:
Z rozhledny je videt na Trebíc, Moravské Budejovice, Námešt nad Oslavou a okolní obce. Pri zvlášt dobré viditelnosti mužeme dohlédnout na vrcholky Alp (presneji rakouskou horu Schneeberg (2076 m n. m.), která se jeví jako dva „krtince", ale tato možnost se vyplní jen párkrát do roka.

Height of Look-Out Tower in feet: 87.00

Difficulty: