Nové Mesto - "Obsluhoval jsem anglického krále " - Prague, Czech Republic
A scene from Czech movie Obsluhoval jsem anglického krále

Genre: Comedy, Drama, Romantic
Site address: Evangelická teologická fakulta UK, Cerná 9, Praha - Nové Mesto
Scene description: a boys run through the street

=========================================================

Kdesi v zapadlém koute blízko hranic prebývá v opuštené hájovne muž bohaté minulosti, který tu pracuje jako cestár. Tak se pred námi ve vzpomínkách odvíjí príbeh pikolíka, který zažil podivuhodný rozmach a sebevedomí ceské spolecnosti, okouzlení bohatstvím i karnevalem života v tricátých letech minulého století, stejne jako pád svého charakteru v období okupace za druhé svetové války i pokorení v dobe nástupu komunismu. Jeho rozpomínání na svet žen a na svet bohatství a senzací, na svet zmatení a ponížení je plné fantazie a neuveritelných situací – aby nakonec, po tom co vše videl, slyšel a poznal, našel jistotu ve svém srdci a samote…

Kniha Bohumila Hrabala Obsluhoval jsem anglického krále patrí k vrcholum jeho tvorby. V životních osudech malého ceského cíšníka se tu zrcadlí nadeje, konflikty, dramata a prohry, kterými prošly ceské dejiny v minulém století. Na motivy tohoto díla Jirí Menzel napsal scénár a zrežíroval film o muži, který na konci svého života hledá obrazy casu, který prožil. O muži, jenž toužil naplnit za každých okolností svuj život bohatstvím a krásou.
Movie or TV Show: Obsluhoval jsem anglického krále

Year Released or First Aired: 2,006.00