Žižkov - "Lásky mezi kapkami dešte" - Prague, Czech Republic
A scene from Czechoslovak movie Lásky mezi kapkami dešte
Location: Hlavní město Praha, Czechia

Karel Bursík (Lukás Vaculík), as a child called Kajda, recalls his childhood spent in Prague - Zizkov. His father (Vladimír Mensík), a shoe-maker, moved there his wife and three children hoping they would escape a country poverty. He soon threw his daughter Vera (Zlata Adamovská) out of home; he did not like her relationship with a married man. The competition of Bata factory was unsurpassable for a minor craftsman Bursík and his neighbours owed him for minor services. The desperate Bursík sent Kajda to sell his mother's dresses to get money for food. In a second-hand shop, Kajda met his first love.

Genre: Romantic
Site address: Schody mezi ulicemi Chelcického a Táboritská, Praha 3 - Žižkov
Scene description: Kajda watches the girl

=========================================================

Ve 30. letech 20. století se na pražský Žižkov stehuje rodina ševce Bursíka. Na rozdíl od otce, který si nikdy na život ve velkomeste nezvykl, se ostatní clenové rodiny rychle prizpusobili. Zejména bratri Pepan a Kajda, kterí zapadli mezi žižkovské kluky a poté, co roznesli opravené boty otcovým zákazníkum, svádeli bitvy proti Vršovákum. Bursíkovi se nedarí. Jeho práce je sice kvalitní, jenže nedokáže konkurovat nízkým cenám batovské strojové velkovýroby. Když nemá na zaplacení daní, rozhodne se prodat šaty po zemrelé manželce. Kajda, který je odnese k vetešníkovi, se ve skladu seznámí s Pájou, která sní o kariére tanecnice. Zamiluje se do ní, a zatímco prožívá velkou lásku, jeho bratr Pepan prinese první výplatu a otec si privede novou ženu, vdovu Alžbetu. Ta však pobude jen krátce, jenom než zjistí ševcovu financní situaci. A tak zatímco Kajda a Pája si vychutnávají lásku na schuzkách v kouzelné zahrade, kam jim dovolil chodit starý lékárník, Bursíkovu živnost nezachrání pred krachem ani zoufalý pokus odlákat Batovi zákazníky prímo pred obchodem demonstrací kvality. S nastávající zimou se zhoršuje nejen politická situace. Kajda seznámí Páju s bratrem, a protože se Pepan dívce zalíbí, zacne se scházet i s ním. Zavede ho dokonce do zahrady, kde Pepan poruší lékárníkovu podmínku a donutí Páju utrhnout zapovezené hrozny. Schyluje se k bouri. Mezi bratry, kterí se utkají o lásku, i ve spolecnosti. Blíží se brezen 1939 a s ním hitlerovská okupace.
Movie or TV Show: Lásky mezi kapkami deště

Year Released or First Aired: 1,980.00