Ružkovy Lhotice - Central Bohemia, Czech Republic
Ružkovy Lhotice Chateau
Location: Středočeský kraj, Czechia

The original stronghold was in the 18th century replaced by a Baroque castle. In the first half of the 19th century the castle was owned by the family of the famous Czech composer Bedrich Smetana.

Currently there is a museum dedicated to Bedrich Smetana (visit link) .

=========================================================

Zámek Ružkovy Lhotice se nachází ve stredu stejnojmenné vesnice, cásti obce Cechtice. Jedná se o menší barokní zámecek, který nese jméno po majitelích Janu a Jirím Ružkových.

Zámek byl postaven na míste bývalé tvrze v 2. polovine 18. století. V roce 1835 si zámek najmul a pozdeji i koupil František Smetana – otec Bedrich Smetany. Mladý Smetana zde proto pobýval až do roku 1844, kdy rodice zámek prodali.

Po druhé svetové válce byl zámek predán místnímu jednotnému zemedelskému družstvu. V roce 1973 jej získalo Okresní muzeum v Benešove. Zámek byl poté zrekonstruován do podoby z dob pobytu Bedricha Smetany a v roce 1984 v nem byla otevrena hudební expozice.
Accessibility: Partial access

Condition: Intact