Strešovice - "Akce Bororo" - Prague, Czech Republic
A scene from Czechoslovak movie Akce Bororo
Location: Hlavní město Praha, Czechia

A man and a woman from a different planet come to the Earth to get a cure for a disease that is apparently threatening to eradicate their civilization. It can only be stopped by a drug made by an Amazonian Indian tribe named Bororo. Only one man on Earth seems to know how to get to the tribe, and the aliens are not the only ones who want to get hold of the drug...

Genre: Sci-Fi
Site address: križovatka ul. Pod vyhlídkou a Cukrovarnická, Praha-Strešovice
Scene description: Dr. Junek walks to the house of Mrs. Fric.

=========================================================

Pocátkem 20. století v neprostupném amazonském pralese tancí svuj divošský tanec kmen Bororu, když tu náhle se pralesem ozve hukot neceho, co doposud nikdo z nich neslyšel. To je úvod k filmu, který vás poté prenese o pár desítek let pozdeji v proudu casu, do tehdejšího Ceskoslovenska, tam se zacnou dít podivné veci, v pozustalosti badatele a cestovatele, který se zabýval kmenem Bororu pri svých cestách do Amazonie, se nachází neco, po cem se zacnou pídit nejen tajné organizace, ale také...

Ackoliv je tento film sci-fi, má reálný základ v tom, že lidstvo skutecne muže objevit v amazonském pralese léky, o kterých nemá soucasná veda ani ponetí, léky které mohou pomoci lidem od jejich trápení a bolestí. Proto se ani nemužeme divit, pokud o tyto léky projeví zájem i nekdo nám dosud neznámý.
Movie or TV Show: Akce Bororo

Year Released or First Aired: 1,973.00