Kostel sv. Valentina - Háj ve Slezsku, Czech republic
34U E 291782 N 5531250
Farní kostel svatého Valentina v novorománském slohu byl postaven v letech 1910–1911 (vysvecen 17. 9. 1911). The parish church of St. Valentine in the Neo-Romanesque style was built in 1910-1911 (consecrated on September 17, 1911).
Location: Moravskoslezský kraj, Czechia

Roku 1820 byla postavena kaple svatého Valentina. Ta sloužila jako provizorní farní kostel až do postavení nového farního kostela svatého Valentina v novorománském slohu v letech 1910–1911 (vysvecen 17. 9. 1911).

In 1820, St. Valentine's Chapel was built. It served as a temporary parish church until the new parish church of St. Valentine in the New Romanesque style in 1910-1911 (consecrated on September 17, 1911).
Type of Church: Church

Status of Building: Actively in use for worship