Litohor - Czech-Moravian Highlands, Czech Republic
Litohor Chateau
Location: Kraj Vysočina, Czechia

The chateau was built in the 18th century. the Louka Monastery and used as a summer residence. After the abolition of the order, it became part of the Walis estate in 1789. At the beginning of the 19th century. the building was fundamentally modified.

=========================================================

Zámek byl postaven v 18. stol. louckým klášterem a užíván jako letní sídlo. Po zrušení rádu se v r. 1789 stal soucástí panství rodu Walisu. Na zacátku 19. stol. byla budova zásadne upravena a dnes zde sídlí šlechtitelský a semenárský podnik.

Ves Litohor náležela od r. 1190 louckému klášteru. Ten vybudoval ve vsi pocátkem 18. století jednoposchodový barokní zámek jako letní sídlo. po zrušení kláštera v r. 1789 se stal zámek soucástí budecského panství Walisu. Pocátkem 19. století byla zámecká budova podstatne upravena. Dnes náleží zámek Šlechtitelskému a semenárskému podniku v Litohori.
Accessibility: No access- Private

Condition: Intact