Kostel sv. Kateriny Alexandrijské a Jakuba Staršího, Vrbice, Czech republic
34U E 307286 N 5529090
Kostel sv. Kateriny Alexandrijské a Jakuba Staršího pochází ze zacátku 20. století. The church St. Catherine of Alexandria and Jacob the Elder From the beginning of the 20th century.
Location: Moravskoslezský kraj, Czechia

Kostel byl vysvecen roku 1913 na míste kde stával puvodní drevený kostelík (rozebrán na jare roku 1910).
Od doby svého vzniku byl kostel vážneji poškozen pouze behem leteckého náletu 26. dubna 1945. Válecné škody byly tehdy odhadnuty na zhruba 12 tisíc korun, kdy ve vzdálenosti 3 metry od zdi kostela explodoval granát. Ten zcela znicil tri vitráže v presbytári.

The church was consecrated in 1913 at the site of the original wooden church (dismantled in the spring of 1910).
The church has been seriously damaged only during the air raid on April 26, 1945.
Type of Church: Church