Transformatortårn Haugbøllevej , Langeland -Denmark
32U E 609362 N 6080165
Et af de ialt 12 transformatortårne på Langeland der er omdannet til kunstudstilling. One of 12 transformer substation-towers which has been turned into an art exhibiton.
Location: Denmark

Dette tårn er nummer 9 af de ialt 12 såkaldte kunsttårne. I juni 2017 var det udsmykket af kunstneren Hans Kjær. Titel:"Den Blå Katedral".

"Langelands Kunsttårne - en helt unik måde at opleve kunst på I Danmarks Længste Kunstudstilling, fordelt på 12 forskellige tårne, kan du gå på opdagelse i kunstens mange facetter og se, hvordan forskellige kunstnere tager udfordringen op, når ”galleriet” måler 1,5m x 1,5m og med 8 m til loftet! Uanset hvilken årstid du kommer på, kan tårnene besøges, da de er åbne hele året. Vi vil faktisk opfordre til at man besøger dem på forskellige årstider, da der er stor forskel på oplevelsen på en sommerdag og en dag i efteråret eller vinteren.

Kulturarv og samarbejde På grund af en god idé fra en lokal kunstner (Hans Kjær) og et fantastisk samarbejde mellem kunstnere og Langelands Elforsyning, er det for tiende år i træk muligt at besøge de gamle transformertårne. I begyndelsen af maj måned, kommer der hvert år nye kunstudstillinger i 4 af de tolv tårne. Tårnene gennemgår i forbindelse med udskiftningerne nødvendig vedligeholdelse, således at de forskellige typer af transformatortårne også bliver bevaret for eftertiden og som en del af den langelandske kulturarv."
Kilde:
Kilde: langeland.dk

This is tower number 9 out of 12 art towers. In July 2017 it was decorated by the artist Hans Kjær. Title: "The Blue Cathedral"

"Tower Art from north to south The 12 Art Towers are scattered over most of Langeland and each tower has its own artist who, in one way or the other, is connected to the island. The artist Hans Kjær, who is one of the exhibitors, got the idea for this special way of exhibiting art. He says that the “art tower” creates interesting and special demands on the artists as the base of a tower is only 1.5m x 1.5m. In contrast, there is 8m to the ceiling.

This is Denmark’s longest art exhibition. A tour to all the towers is about 150 km long and is open around the clock. We recommend that you take it in several chunks when you are out and about in Langeland’s nature."
Source: langeland.dk
Status: Converted