No. 2323, Vyhlidkova vez - Pastyrska stena, Decin, CZ
Pastyrska stena - Decin
Location: Ústecký kraj, Czechia

EN
This romantic imitation of a castle was built on a high rock 150 meters above the left bank of the Elbe River. From the castle there is a wonderful view of Decín and its castle that stands high on a rock on the opposite bank of the Elbe. Pastýrská stena was built as a tourist attraction at the end of the 19th century. At first there was a wooden pub, built in 1892, and then in 1905 it was rebuilt to its present day look. Nowadays there is also a restaurant with a beautiful view of Decín and its castle. You can also visit the zoo garden that is near by or go for a romantic walk through the whole of Pastýrská stena.

CZ
Výletní restaurace s osmnáctimetrovou vyhlídkovou veží stojí na 150metrové skále u levého brehu reky Labe. V 19. století se stala jedním z hlavních magnetu Decína a získala povest místa s nejkrásnejším výhledem na mesto.

Vyhlídková restaurace Pastýrská stena v Decíne byla vždy dominantou mesta. Po skoncení težby pískovce na konci 19. století zde nejprve stával malý drevený hostinec, který roku 1905 nahradila romantická stavba "zámecku". Zlaté casy "Pastýráku" však prerušila druhá svetová válka, objekt byl sice otevrený, ale pomalu chátral. V 90. letech sice prišla nákladná oprava, díky které získala stavba až pohádkový charakter, ale zároven od této doby, díky casté zmene majitelu, již nikdy nebyla nastálo zprístupnena rozhledna.
Opening Times:

Rating: