Look-Out Tower - Janov, Czech Republic
Janov Look-Out Tower

- Number of steps: 160
- Altitude: 347 m.a.s.l.
- Opening of tower: 2013

=========================================================

Další z celé rady typizovaných konstrukcí mobilních operátoru, která slouží zároven jako turistická rozhledna, se tycí od konce roku 2013 v obci Janov nedaleko Hrenska (okres Decín). Vež byla vztycena díky špatnému pokrytí mobilním signálem na území Janova a dalších prilehlých obcí. O zlepšení signálu se místní radnice snažila více než deset let. Její snahou bylo zároven se stavbou vysílace nabídnout návštevníkum obce také turistické lákadlo. Samotná vež byla postavena na konci roku 2013 a nese zarízení trí mobilních operátoru. Ke zprístupnení vyhlídkového ochozu turistum došlo v úterý 17. prosince 2013, slavnostne pak v sobotu 26. dubna 2014. Provoz vyhlídky zajištovala místní spolecnost Nord Bohemia Golf, s.r.o., od roku 2016 pak firma Kredit Decín, a.s.
Height of Look-Out Tower in feet: 131.00

Difficulty: