Lutheran Kirke - Svanninge, Denmark
32U E 578440 N 6109618
Svanninge kirke ligger i den lille landsby Svanninge uden for Faaborg - Svanninge church is located in the small village of Svanninge outside Faaborg
Location: Denmark

DANSK
Svanninge kirke ligger ved foden af Svanninge bakker. Siden 1838 har kirkens karakteristiske profil markeret sig i landskabet nord for Faaborg. Kirkens historie går dog længere tilbage, og dens gulkalkede mure gemmer rester af den tidligere kirke fra middelalderen.
Den middelalderlige Svanninge kirke var meget forfalden, da den i 1834 blev overdraget til egnens store jordbesidder, lensgreve Preben Bille Brahe. Greven satte en gennemgribende restaurering i værk og lod en af datidens kendte arkitekter, professor Hetsch udforme kirkens nuværende udseende. Ved genindvielsen i 1838 fremstod den som en korskirke med et højt spåndækket spir. Efter forlydender blev greven inspireret til dette for danske landsbykirker så usædvanlige spir under sine rejser i Østrig. Eftersom Svanninge Bakker allerede dengang var kendt som en del af " de fynske alper" skulle sognet naturligvis have en "alpekirke"!
Kirkens interiør er holdt i den spidsbuede nygotiske stil, som også afspejles i alterrammen og i orgelfacaden. Prædikestol og degnestol er af massivt egetræ.
Altertavlens centrale korsfæstelsesscene er fra katolsk tid, fra slutningen af det 15. århundrede. I forbindelse med den store restaurering blev der tilføjet sidefløjsmalerier med henholdsvis de fire evangelister og de fire store profeter.
Den middelalderlige granitdøbefont har en omtumlet historie. I 1838 faldt den ikke i tidens smag og blev forvist til en tilværelse som blomsterkumme i parken på det nærliggende Steensgård gods. Hundrede år senere havde man imidlertid atter fået blik for de gamle døbefontes værdier, og menighedsrådet henvendte sig til godsejeren med henblik på at få døbefonten tilbage. Der var imidlertid eet problem: Godset havde også overtaget granitfonten fra Horne kirke, og ingen vidste længere, hvilken font der hørte til hvor! Det vides derfor ikke med sikkerhed, om det er Hornes eller Svanninges gamle døbefont, der nu står i kirken.
Kilde: (visit link)

ENGLISH (by google translage)
Svanninge church is at the foot of the Svanninge hills. Since 1838, the church's distinctive profile has been marked in the landscape north of Faaborg. The history of the church, however, goes further back, and its yellow-washed walls store remains of the ancient church from the Middle Ages.

The medieval Svanninge church was very overdue when it was handed over to the great landowners of the region in 1834, the figure of Preben Bille Brahe. The Count made a profound restoration to work and let one of today's renowned architects, Professor Hetsch, shape the present appearance of the church. At the resurrection in 1838 it emerged as a church church with a high-spirited spire. After the news, the Count was inspired for this for Danish village churches so unusual spies during their travels in Austria. Since Svanninge Bakker was already known as part of the "Fynian Alps", the sognet should of course have an "alpekirke"!

The interior of the church is held in the spiked neo-Gothic style, which is also reflected in the altar frame and in the organ facade. Pulpit chair and chair is made of solid oak.

The altarpiece's central crucifixion scene is from Catholic times, from the late 15th century. In connection with the great restoration, side paintings were added with the four evangelists and the four great prophets, respectively.

The medieval granite deer fountain has a pervasive history. In 1838 it did not fall into the taste of time and was turned into a life like flower pumice in the park on nearby Steensgård estate. Hundred years later, however, once again, the values ??of the old deaf fathers had a glimpse, and the ward council addressed the landlord in order to recover the baptism. However, there was one problem: The property had also taken over the granite fountain from Horne Church, and no-one knew which font belonged to where! It is therefore not known for sure whether it is the old baptism of Hornes or the Swaning, which is now in the church.
Active Church: Yes

School on property: No