Vilémovice - Czech-Moravian Highlands, Czech Republic
Vilémovice Chateau
Location: Kraj Vysočina, Czechia

The Baroque storeyed chateau was built on the site of the former mansion. In 1825 it burnt down but was soon reconstructed. Today it is in private hands and is undergoing renovations, it is becoming the centre of the village's attention once again.

=========================================================

Puvodne barokní zámek nechal prebudováním panského dvora vystavet v letech 1743 – 1746 Ignác Bechyne z Lažan, kterému sloužil jako letní sídlo a zároven jej využívali správci Vilémovic. Po jeho smrti zámek zdedila vdova Františka Vežníková z Bechyne, od níž Vilémovice v roce 1774 odkoupil hrabe Leopold Krakovský z Kolovrat, jenž je pripojil ke svetelskému panství. V roce 1825 zámek vyhorel, ale tehdejší majitel Františkem ze Salmu jej nechal opravit ve stylu klasicismu. V roce 1955 jej majitel Zdenek Perek predal místnímu národnímu výboru, který zámek (predevším hlavní sál) v roce 1959 upravil pro porádání divadelních festivalu.
Accessibility: No access- Private

Condition: Intact